2015. november 22., vasárnap

Milani Haul

Egy kisebb rendelést adtam le a héten a Milaninál a Joy napok alkalmával, mivel 20 % kedvezménnyel lehetett náluk vásárolni. Minden egyes darabot egytől egyig imádok és még mindig nem ért véget a kívánságaim tárháza, annyira sok fantasztikus termékük van. Persze egyszerre mindent az én pénztárcám sem bír, meg hát máskorra is kell hagyni egy kis örömködést, gyönyörködést...szóval lesz még mit válogatnom, pláne, ha jövőre végre visszakerülnek a szortimentbe és az állandó kollekció részét képezik majd az Amore Matte Lip Creme-k. Már alig várom, pláne, hogy rúzsokból sosem lehet elég....ill. azokból sem :-D. 
A kép jobb oldalán lévő szemhéjalapozót már nagyon szerettem volna kipróbálni, hiszen sok jót hallottam róla. Nekem van egy Nyx fehér színű alapom, amivel azonban egyáltalán nem vagyok megelégedve, a hatása gyakorlatilag a nullával egyenlő. Ez a Milani sokkal sokkal jobb, egy 10 órás munka után bizonyított, a sminkem ugyanúgy nézett ki este, mint amikor kora reggel felraktam....és nem csak egy alap sminket dobtam fel! 
A szemhéjalapozás nagyon fontos, ha azt szeretnénk hogy a sminkünk tartós maradjon. Persze egy jó bázisnak nem csak ez a dolga, hanem a szemhéjpúderünk színét is intenzívebbé teszi. Minden szemhéjbázis egy kicsit ragacsos réteget hagy a szemhéjon, ezzel biztosítja a por állagú termékek megfelelő megtapadását. Mivel valóban egy afféle ragasztóként szolgál, gyakorlott kézre van szükség ahhoz, hogy szép átmenetet hozzunk létre a különböző árnyalatok között, hiszen így kicsit nehezebb a színek összedolgozása, kivilágosítása, gyakran hajlamosak a festékek így foltosak maradni. Egy nagyon jó trükk ennek megakadályozására egy úgynevezett átmeneti matt szín felvitele a mélyítővonalba (a mozgó szemhéjra semmiképpen!), ami vagy megegyezik a szemhéjunk színével, vagy egy picit sötétebb annál. A mozgó szemhéjon így ott marad a krémes réteg, a mélyítővonalat pedig bármikor tovább lehet sötétíteni, mivel ott már megoldottuk a foltosodás problémáját. A szemöldök felé pedig szintén egyszerűen ki tudjuk világosítani a felvitt árnyalatokat az említett átmeneti szín segítségével. 


Bemutatom a Corallina égetett pirosítót, ami egy sötétebb korall szín, kis naranccsal keveredve, ezüst csillámokkal. Amikor először kinyitottam és megláttam, megijedtem, hogy hát hogy jön össze ez a meleg szín egy hideg csillogással....ráadásul igen nagy, feltűnő csillámokkal, de kellemesen kellett csalódnom, hiszen az arcon csakis a korall szín látszik, a csillámok nem feltűnőek, bár engem egyébként sem zavarnak, mivel szeretek highlighterezni is......ha csak egy gyors sminket dobok fel, legalább ezt a lépést ki is hagyhatom :-). Óvatosan kell a pirosítót felvinni, mert nagyon pigmentált. Első felvitelkor én is eléggé túlzásba vittem, nem gondoltam, hogy ennyire látványos lesz. Akinek hasonlóan világos a bőre, mint nekem, tényleg csak egy hangyányit érintse a pirosítóba az ecsetet, annyi bőven elég lesz! A szuper pigmentáltság miatt, azt hiszem egy életre elég lesz a kapott mennyiség :-D. Nekem nagyon tetszik a színe, az én hófehér bőrömmel nagyon jól harmonizál. Amikor megrendeltem, nem is tudtam, hogy van egy kis különlegessége ennek a pirosítónak. Mégpedig maga a por alatt ki lehet nyitni, ahol egy kis tükröt és egy kis ecsetet is találunk, így magunkkal is tudjuk vinni és esetleg útközben javíthatunk a sminkünkön. Bár szerencsére a tartósságával sincs gond, így tényleg csak akkor lehet erre szükség, ha hosszabb időre megyünk el otthonról. Íme, így néz ki kinyitva: Emerald, Copper, Chiffon
A szemhéjpúderekről pedig.....ezek a színek meseszépek, szuperpigmentáltak! A csomagolásuk is nagyon elegáns, úgy néznek ki, mint a pirosító, csak kicsiben. Bár műanyag a borítás és eléggé gyűjti az ujjlenyomatokat, ennek ellenére engem kilóra megvettek ezzel a totál fancy kinézettel. Ami benne van, arra meg tényleg nehezen találok szavakat. Egyértelműen a szemhéjalappal pigmentáltabbak, mint nélküle, azonban néha az ember nem akar olyan nagyot alkotni és elég csak egy kis halvány valami a szemhéjra és kész! Szóval azt sem tudom felróni, hogy alap nélkül kevésbé intenzív, hiszen alappal hozza a maximumot, vagy még annál is többet és ha már igazán nagyot akarok aratni a sminkemmel, akkor szemhéjbázis nélkül neki sem állok. Csakis ajánlani tudom mindenkinek ezeket a szemhéjpúdereket, legalábbis amiket én választottam, mert hibátlanok. A legvilágosabb szín a Chiffon, egy csodaszép highlighterként is használható, fehér színű, arany csillámba hajló árnyalat. Ne nagy csillámokat képzeljétek el, hanem pici kis aprókat, inkább mondanám selyemfényűnek, ami tényleg működik az arcon is, meg persze a belső szemzugba. A Copper egy szépséges bronzos szín, metálfényű, csillám nélküli. Ez a szín a gyengém, a leginkább ilyesmi színekkel szeretem magam sminkelni....szóval biztosra mentem a választásnál, éreztem, hogy ebben nem csalódhatok :-). Az Emerald színnel kicsit kiléptem a komfortzónámból, mert zölddel sosem sminkelem magam, de ez a szín egyszerűen megfogott már a netes képek alapján is, hát még amikor megérkezett. Annak ellenére tetszik és gondolom, hogy illene hozzám, hogy inkább mondanám hideg színnek....amiket sosem használok szinte. A meleg színeket preferáltam mindig is, de hát egyszer élünk, nem? :-) Íme a swatchok a gyönyörűségekről, szemhéjalappal: 

Emerald, Copper, Chiffon, Corallina pirosító

A Milani folyamatosan meglep a termékeivel, csak így tovább!

Köszönöm, hogy elolvastad, találkozunk legközelebb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyugodtan írd le a véleményed, de csak moderálás után kerül megosztásra. Ha csak a jó szándék vezérel, ezt úgyis megérted. :)