2016. október 20., csütörtök

10 dolog, amivel egy kozmetikai eladót ki tudnak kergetni a világból

Már több, mint egy éve dolgozom eladóként egy sminkeket és arcápolással kapcsolatos termékeket árusító boltban. Ennyi idő pont elég volt ahhoz, hogy találkozzak pár olyan embertípussal, akik néha bizony elég kellemetlen perceket tudnak nekünk okozni. Néha azért, mert idegesítőek, néha azért mert olyan mókás dolgokat tudnak kérdezni, hogy alig bírod visszatartani a nevetést. Mindenkihez kedvesen szoktam szólni, de azért akadnak olyan vásárlók is, akiknél elgurult a gyógyszer, akkor bizony én is felveszem a kesztyűt és meg szoktam mondani, hogy az eladó is csak ember és tessék kölcsönösen tisztelni a másikat. Szeretnék megosztani pár szösszenetet veletek, csak hogy lássátok, egy sminkes boltban dolgozni sem mindig álommeló :D. 

1. " Szia! Keresek egy alapozót, de valami olyat, ami nagyon tartós, vízálló....meg amúgy én mindig a Mac-ben vásárolok, minden cuccom Mac, de most gondoltam kipróbálom ezt a márkát is....de amúgy mindenem Mac." - Aha....és? Várj, mindjárt dobok egy tigrisbukfencet, mert neked mindened Mac....ja, nem! 

2. "Szia, alapozót keresek, de ne legyen se túl sötét, se túl világos, se túl sárga, se túl rózsaszín!" - Oké, végül is a szakmámból adódóan sminkes vagyok, így valamennyire értek hozzá. Azért köszi, hogy megmondod, mit hogyan csináljak! Egyedül ugyanis képtelen lennék dönteni. 

3. "Szia! Matt szájfényt keresek!"- Oké, keress matt szájfényt! Inkább segítek: vagy szájfényt keresel, vagy matt rúzst, de a kettő kombinációja nem létezik. Nincs! No! Nein! 

4. " Szia! Van olyan rúzsotok, ami 24 órán keresztül tart?" - Őszinte leszek, sosem volt még rajtam 24 órán keresztül rúzs, mert jobb esetben egy nap legalább reggel és este alaposan arcot szoktam mosni, így bele sem merek gondolni, hogy minek kell a 24 órás tartás....ez itt nem a Taft!

5. " Hello, csak ezek a barna rúzsaitok/szemhéjpúdereitek vannak?" - Nem, igazából a legszebbeket elrejtettük hátul a raktárban, hogy ne tudjuk eladni, hiszen minek is növelnénk a bevételünket?

6. " Ezt az alapozót szeretném kicserélni, mert nem jó a színe." - Rendben, ellenőrzöm, hogy nyitva van-e, mert ha már használtad, nem tudom kicserélni. "Nem használtam, csak kipróbáltam!" - What? 




7. "Hello, tudnál nekem egy rúzst ajánlani?" - Hát, mivel az ősz típusba tartozol, ezért szerintem ezek a meleg árnyalatok állnának jól. "Ez hülyeség, én totál nyár típus vagyok....nekem ezek nem tetszenek. Én ezeket a lilákat néztem ki magamnak." - Aha, akkor jó. Miért is kérted a segítségem, ha te már eldöntötted, mit is akarsz venni? 

8. "Szia! Ezt a rúzst keresem, van még ilyenetek?" - Nem sajnos, ez egy limitált kollekció része volt még 2 évvel ezelőttről, sajnos ilyenünk már nem lesz. "Értem. Mikor kaptok belőle új szállítmányt?"





9. Az egyik kedvencem, amikor egy másik márka termékét keresik a mi üzletünkben és nem tudom megmagyarázni nekik, hogy a mi boltunk neve Kiko, itt csak Kiko termékek vannak, az Eos balzsamot nálunk nem fogja megtalálni, mert ez az üzlet a Kiko. Mi a válasz rá? "Akkor Mac van itt?" He???

10. " Szia! Te itt dolgozol?" - Nem, csak úgy viccből van a derekamon az ecsetkészlet, meg a mellkasomon a névtáblám és a Kiko-s póló is csak egy véletlen műve. Valójában annyira szeretem ezt a márkát, hogy minden nap bejövök, felöltözöm, mintha én is dolgozó lennék. 

Remélem tetszett a poszt, annyit kérek tőletek, hogy senki ne vegye ezt magára, az egészet csak viccnek szántam, nem volt bennem semmi rosszindulat. Találkozzunk legközelebb is! 


12 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nagyon vicces volt, igazán tetszett!! Talán indíthatnál egy minimozgalmat, szerintem nagyon érdekes lenne, ha arra kérnéd az olvasóidat vagy más bloggereket, hogy írjanak hasonlót a saját munkájukat érintően! Én biztosan fogok :)
    Eszti (Napi Kincsek Tárháza)

    VálaszTörlés
  2. Nézzük, mint kolléga:
    Hülyeséget keresek pipa, mondjuk hosszabb miniszoknyát vagy olyat, mint a MAC csak olcsóbban... pipa

    Ez a keres valamit, ami nincs kirakva és megkérdezi. A .... ba tudnám kívánni. Ja mi is rejtegetjük, mert miért akarnánk eladni.

    Halsznál, ó nem csak kipróbált kozmetikum csere, ó de utálom. Csak nekünk vissza is kell vennünk, nekem lenullázni és megy a kukába.

    Olyan piros hosszú ujjú flitteres és fekete csipkés pólót keresek, amihez megy a vérvörös rúzs, nézd ilyen színű, ó és ehhez kell egy pontosan ilyen piros színű 7,87 cm sarkú 3 köves cipő...

    Nem, nem árulunk ejtőernyőket... De mikor lesz? (és tényleg megtörtént)

    A Te itt dolgozol az a legkiakasztóbb talán. Nem bakker, csak poénból építem át a fél boltot.

    Még egy kedvenc, áll a ruhaszekció közepén, a pulcsik mellett és megkérdezi, hogy hol vannak a pulcsik. Komolyan. Amikor azt hiszed, hogy veled van a baj, mert nem tudod felfogni, hogy miért is kérdezi ezt.

    És még ezer, meg ezer hasonló. Még vagy ezer pont...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ejtőernyősön szakadok :D

      Dolgoztam 2 évet a Bershkában.....szóval tudnék én is mesélni ruhaboltos verziót is :D

      Néha nem értem, hogyan sikerül pár embernek életben maradni, de komolyan :D

      Törlés
  3. Ez de jó :D röhögtem.amúgy akkor én most milyen tipusba tartozom???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd megnézem a profilképedet :) Most így fejből nem tudom megmondani sajnos :)

      Törlés
  4. Ez de jó :D röhögtem.amúgy akkor én most milyen tipusba tartozom???

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. A matt szájfényt valahogy szabadalmaztatni kéne:D

    VálaszTörlés

Nyugodtan írd le a véleményed, de csak moderálás után kerül megosztásra. Ha csak a jó szándék vezérel, ezt úgyis megérted. :)