2016. augusztus 24., szerda

Micellás vizek háborúja. Ki lesz a győztes?

Pár éve jelent meg a micellás víz, mint fogalom, amikor a Bioderma behozta a köztudatba. Ezek az úgynevezett micellák amfipatikus molekulák, felbontják a bőr és a szennyeződés közti kötéseket, így könnyedén eltávolítják a sminkmaradványokat és más szennyeződéseket az arcról. Nem csak sminkeltávolításra használható, hanem hidratál és tonizál is egyben, ezzel sok időt spórolhatunk meg az arcápolás terén. Mondjuk én használok mindent külön, de például utazáskor nagyon jó szolgálatot tehet egy micellás víz, vagy például azoknak, akiknek nincs sok kedve és ideje mindenféle lemosókra.

Azonban nem minden micellás víz ugyanolyan jó. Sorrendbe állítom nektek azokat, amiket én használtam és írok róluk pro és kontra véleményt. Egy ötös skálán pontozom is őket, ahol egyes a legrosszabb, ötös a legjobb.

1. Bioderma Sensibio H2O micellás lemosó




Gondolom nem meglepő, hogy ez a kedvencem. Előre le is lövöm a poént, ez az, amit a legkellemesebb használni, nem csípi a szemem, nem irritál, nem habzik és a legalaposabban eltávolítja a sminkmaradványokat. Egyetlen hátránya az ára, hiszen mind közül ez a legdrágább, de online sokszor vannak akciók, így valamennyit mindig lehet spórolni rajta. Mivel az én arcom extrémen érzékeny, ezért nekem ez vált be a legjobban, (csillagos) ötöst érdemel nálam.

2. Ziaja Sensitive Skin és Garnier micellás víz érzékeny bőrre





Ez a kettő került a 2. helyre, nem tudtam közülük választani. Én sajnos a szememre egyiket sem tudom használni, mert mindkettő csípi, de az arcom többi részére mindkettő jó volt, teljesen jól eltávolították a sminkmaradékot. A Ziaja termékének az összetevőlistája nem a legszebb, ennek ellenére nem irritálta az arcom. A legjobb ár/érték aránya mindenképpen a Garnier-nek van, hiszen 2000 forint alatt 500 ml-t kaphatunk. Létezik már belőle mini verzió is, így kipróbálni, vagy utazáshoz szuper az is. Nekem ez marad az a micellás víz, ami majdnem helyettesíti a Biodermát, kivéve a szemkörnyéken. A Ziajat a csúnya tartósítószer miatt nem venném újra, de ennek ellenére mindketten négyest kapnak tőlem.

3. L'Oreal Paris Sublime Soft micellás víz és Bioderma Sébium H2O Solution






A harmadik helyre is kettő páciens került. Még nagyon régen próbáltam ki a L'Oreal micellás vizét, de nem hagyott bennem akkora nyomot, sosem vettem újra. A szememet ez is csípte és drágább is, mint a Garnier hasonló terméke, bár megfelelően tette a dolgát. A Bioderma Sébium a pattanásos bőrre való verzió, ezt egy Pixibox által ismerhettem meg és próbálhattam ki. Sajnos a parfüm miatt nem szeretem ezt, bár nem irritálta az arcom és meglepő módon a szememet sem csípte. Mivel ez nem az én bőrtípusomra való, ezért ezt sosem vettem meg nagy verzióban. Mivel problémát nem okoztak, de soha nem venném meg őket, így hármast kapnak.

4. Balea micellás víz száraz és érzékeny bőrre



Ezt nem olyan régen próbáltam ki, egy videómban már értékeltem és nem voltam tőle elragadtatva. Bár sokáig elég és nagyon kedvező áron juthatunk hosszá, de nekem kimarja a szemeimet és habzik az arcomon. Valószínűleg a benne található narancsvíz az, ami a problémát okozza nálam. Sajnos túl sok jó véleményt nem is hallottam róla, szóval én mindenképp valami mást ajánlok nektek. Nem is teljesített kettesnél jobban.

5. Garnier Skinactive kétfázisú micellás víz



Hát erről nem is beszéltem nektek még, pedig régóta megvan. Kipróbáltam, majd parkolópályára is állítottam, mert ekcémás lett a bőröm. Azt hittem ettől, de nem. Az összetevők alapján nem csodálkoztam volna, hiszen tele van parfümmel és illatanyaggal. A legfurcsább ebben, hogy a szemeimet nem csípte egyáltalán. Mivel nekem száraz a bőröm, nem marad használat után olajos érzet és alaposan el is távolította a sminket, de valamiért akkor sem tudtam lemosás nélkül a többi dolgot az arcomra kenni. Annak meg nem látom értelmét, hogy a micellás víz után még csapvízzel mossam az arcom. Meg az illata annyira erős, hogy képtelen vagyok használni, így kb. 5 használat után lepasszoltam anyának, akinek úgy látom tetszik. Érzékeny bőrre nem ajánlom semmiképpen. Nálam ez sajnos egyesre vizsgázott.

Nektek melyik a kedvenc micellás vizetek?

Köszi, ha elolvastad, találkozzunk legközelebb is!

2 megjegyzés:

  1. én a Garnier-t használom már lassan egy éve, de mostanában nem nyúlok utána, inkább a Balea sminklemosó olajáért, nagyon megszerettem, utána pedig a Babydream szenzitív babafürdetőjével mosom le az arcom. Ekcémás vagyok én is sajnos, meg rosaceás is, így illatanyagot tartalmazó dolog az arcom közelébe sem kerülhet :( a Bioderma vizet annyian dicsérték már, hogy muszáj leszek valamikor kipróbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Balea sminklemosó olaja tényleg szuper, van is egy tartalékom, úgy hallottam, hogy meg fog szűnni. :( Szerencsére tudom már, mivel fogom pótolni. Erről a babafürdetőről hallottam jókat, valamikor megnézem magamnak. A Bioderma pedig.... Ha kipróbálod, minden másik micellás víz gagyinak fog tűnni 😄 Most a patikákban az inimini kiszerelés csak 990 ft, megéri kipróbálni 😊 Nézd meg esetleg az arcápolásos videómat, ott még mondok pár dolgot, amiket használok az arcomra, hátha segít neked is 😊

      Törlés

Nyugodtan írd le a véleményed, de csak moderálás után kerül megosztásra. Ha csak a jó szándék vezérel, ezt úgyis megérted. :)