2016. április 17., vasárnap

Kedvenc rendelős külföldi oldalak, beauty kategóriában

Ma egy olyan bejegyzést hoztam nektek, amiben bemutatom az általam is kedvelt külföldi rendelős oldalakat, ahonnan lehet rendelni Magyarországra. Mivel én leginkább különlegesebb márkákat igyekszem bemutatni, ami itthon csak külföldi rendeléssel elérhető, ezért gondoltam összeszedem, hogy nektek könnyebb legyen megtalálni. Úgy gondolom, hogy Essence, meg Catrice, meg az ilyesmi márkák mindenki számára elérhetők, árban is és helyileg, ezért én inkább másokat mutatok be, így képet adva arról, hogy mit érdemes külföldről beszerezni. Persze ezzel nem azt szeretném mondani, hogy az említett márkák nem jók, hiszen igazi kincsekre lehet köztük bukkanni, nekem is van több termékem tőlük, amiket nagyon szeretek, de egy beautyblog lényege szerintem az, hogy újat is mutassunk :-). 

Mielőtt belevágnánk, szeretném előtte elmondani, hogy az oldalak, ahonnan én rendelek, mind Paypallal fizetősek, mivel nekem nincsen olyan bankkártyám, amivel tudok rendelni, viszont én úgy is gondolom, hogy a Paypal a legbiztonságosabb módja ennek. Például, ha bármi közbejönne és nem kapnád meg a rendelt dolgokat és netalán az eladó nem kommunikálna veled, a Paypalhoz minden esetben lehet fordulni. Nekem is volt egyszer, hogy egy eBay-es eladó azzal hitegetett, hogy küldi a rendelést, aztán amikor harmadszorra is küldeni akarta a semmit, a Paypalnak írtam. 3 napon belül a számlámon volt a pénz. Bár nem volt nagy összeg, de még így is foglalkoznak vele, ezért mondom, ha bármi történne, egy harmadik személyen keresztül történik a fizetési folyamat, így neki is érdeke, hogy megoldódjanak az esetek. Elvileg a Paypalra pénzt kell utalni, viszont gyakorlatilag ez úgy is működik, ahogy én használom, hogy a bankszámlám összeköttetésben áll a Paypal számlámmal és ha valamit rendelek, akkor a Paypal ezt meghitelezve kifizeti, majd ezután levonja a bankszámlámról. Így a fizetésnél az eladóval nem kerülök semmilyen közvetlen kontaktba, tehát a bankszámla adataim biztosan védve vannak. Az meg, hogy dollár, euró, font, vagy akármi, az aktuális árfolyamon átváltásra kerül. Én nagyon tudom ajánlani ezt a fizetési módszert, megkönnyíti az életed......és megnyílik előtted a világ :-). 

eBay

Ezt szerintem senkinek nem kell bemutatnom, ha épp valami koreai termékem kifogyott, vagy érdekel valami és nem akarok egy nagyobb rendelést leadni a következőkben majd említett  Jolse oldalán, akkor mindig innen rendelek. Egyébként az eladó ugyanaz, mint a Jolse-n, ITT, nagyon megbízható eladó, mindig mindenem megérkezett tőle 2 héten belül, jól becsomagolva, mindig a rendelt áru. Ajándékokat is mindig küld, általában kis pici mintákat. 
A kedvenc Colourpop termékeim is innen szereztem be, ő is ITT egy megbízható eladó Amerikából, aki iszonyat gyorsan postáz, a termékek pedig kb. 6 napon belül megérkeznek a tengerentúlról. Ha szeretnétek kipróbálni valamit tőle, nagyon ajánlom!
Rengeteg dolgot rendeltem már erről az oldalról, természetesen mindent nem mutatok be, de tényleg érdemes körülnézni, sokszor a "free international shipping" már az árban bele van kalkulálva, de még úgy is megéri pár dolgot neten rendelni. Irány nézelődni!

Jolse

Na EZ az egyik kedvenc oldalam, a koreai dolgaimat innen szoktam rendelni. Érdemes barátokkal, barátnőkkel összefogni, egyszerre többen rendelni, mert 150 dollár fölött egy úgynevezett EMS shippinggel küldik a csomagot, ami a leggyorsabb postázási módszer. Adnak követési számot és nagy dobozban érkezik, tényleg hiphop itt van. A mi legutóbbi csomagunk a barátnőimmel a postázás után kb. 4 nappal itt volt Koreából.  Egyébként többféle postázás is lehetséges, amiket itt láthattok: 



Én ajánlom, hogy mindenképpen követési számmal rendeljetek, mert utána lehet nézni, épp merre jár a csomag, úgy tutira nem veszik el. Azt hiszem 50 dollár fölött a Standard mail is ingyenes.

Különböző rendelt összeg fölött ajándékok járnak, kis minták, hajgumi, múltkor kaptam egy pár zoknit (:-D), matricák, mattosító papír (ebből már annyi van, pedig nekem nincs is rá szükségem :-D)
Érdemes a koreai cuccok között szétnézni, jó minőségűek a termékek és elég olcsók is. Nekem a kedvenc márkáim a Cosrx, az Innisfree, a The skin house és a Missha, utóbbi alapozóit és BB krémeit imádom. Az Innisfree csodás fátyolmaszkjait feltétlenül próbáljátok ki, a Cosrx egyenlő a hámlasztással, a The skin house-nak pedig szeretem a szemkörnyékápolóit. 

Beautyjoint

Innen is már többször rendeltem, kb. 2 hét itt is a szállítási idő. A szállítás nem ingyenes, súlytól függ, így azért ez sajnos nem a legolcsóbb. Viszont itt olyan márkákat találtok, amiket itthon nem, plusz itthoni márkákból is nagyobb a kínálat. Ajánlani tudom a videómban említett Maybelline szemkörnyékre való korrektorát, vagy checkoljátok le a Sally Hansen körömlakkokat, sokkal olcsóbbak, mint nálunk, még szállítással együtt is, plusz olyan színek vannak, hogy csak ámulok! A Wet'nWild termékeket is ki tudjátok próbálni, amiket sehol máshol nem találtok, ez egy Essence/Catrice árkategóriájú amerikai drogériás márka, nekem matt rúzsaim vannak tőlük, kb. 2,5 dollárba kerültek és meglepően jók. Nyilván ennyi pénzért nem várok csodát, de ár/érték arányban tényleg 5 csillagos. Meg ezen kívül rengeteg márka vár rátok, mint Morphe, Physicians Formula, Essie, E.L.F., Nyx (az ikonikus, sokat keresett Taupe pirosító, ami a világos bőrűek legszuperebb kontúrozó színe itt például mindig kapható, mindössze 5, azaz ÖT dollárért!), Ardell, stb. 
ITT is különböző szállítási formák vannak, én 'no tracking'-gel is mindig megkaptam a csomagot, szóval no problem, men! 

Beautybay

ITT már azért jóval exkluzívabb márkákat találtok, például Anastasia Beverly Hills híres szemöldökformázóit. Az én Brow Pomade-om is innen van, bár ezt még anno az Angliában élő barátnőm rendelte nekem, mert akkor még nem tudtam a netes rendelések csínját-bínját. 19 euró felett ingyenes a szállítás, viszont azt azért hozzá kell tennem, hogy az árban jócskán bele van kalkulálva a szállítási díj. Ha vége a fogorvos mizériámnak már végre, és nem hagyom szinte a fél havi fizetésem minden hónapban a klinikán, akkor tervezek egy nagyobb Makeup Geek rendelést. Viszont megnéztem és a saját oldalukról kevesebbért tudom beszerezni szállítási díjjal együtt, szóval innen inkább olyan márkákat érdemes rendelni, amiket máshonnan nem lehet, mint az említett ABH szemöldökcerkák, vagy Cargo, Dose of Colors, Pixi, Stila, Talika (egyébként ez a márka volt az egyik nyereményjátékomban ;-) ), stb. 

Feelunique

Hogy őszinte legyek, erről az oldalról még nem rendeltem, mert valami mindig közbejött és inkább másra költöttem azt a pénzt, de sokszor nézelődök itt és látom, hogy mennyire szuper oldal. Szóval ami késik, nem múlik! 40 euró felett ingyenes a szállítás bárhova a világon, ez is drágább márkákat sorakoztat fel. Rengeteg márkát találtok, nem is sorolom fel, ITT mindet megtaláljátok. Amit esetleg kiemelnék, mert ezt tervezem én is beszerezni, a híres önbarnító márka, a St. Tropez márka dupe-jait, St. Moriz néven keressétek. Én a St. Tropeztől már próbáltam pár dolgot, szerettem is, ezért vagyok kíváncsi erre az olcsóbbra, Kathleenlights szerint nagyon jó kis márka...és mivel én nagyon kedvelem a videóit és adok a véleményére, így ha lehetőségem adódik, szeretem azokat a dolgokat kipróbálni, amiket ajánl. Eddig nem csalódtam bennük, hiszen az én bőrtípusom nagyon hasonló az övéhez (nagyon száraz, extra érzékeny). 

Beautylish 

A legdrágább oldalt hagytam a legvégére, mert ITT aztán tényleg a legmenőbb márkákat találjátok. 50 dollár felett ingyenes a szállítás, de ne aggódjatok, ha erről az oldalról szándékoztok rendelni, hamar összejön az az 50 :-D ! Elég, ha annyit mondok, BECCA, Natasha Denona, Charlotte Tilbury, By Terry? Igen, ezek nagyon drága, minőségi termékek. Sajnos még egyikkel sem büszkélkedhetek és mivel nemrég fedeztem fel ezt az oldalt, eddig lehetőségem sem volt innen rendelni. Amit nagyon nagyon nagyon szeretnék rendelni, szintén Kathleen ajánlására, az a számomra addig ismeretlennek számító, RCMA márka színtelen púdere. Fehér színű, de nem a sima fehér, transculent powder, hanem ez tényleg no colour powder, nincsen benne pigment, szóval nem lesz fehér az arc a vaku miatt, ezért is gondoltam, hogy sminkesként nagyon jól jönne egy ilyen, mert a fényképezést megkönnyítené. Plusz állítólag nagyon jól működik száraz bőrrel, a legjobb viszont, hogy ez nagyon olcsó amúgy, 12 dollár egy borzasztóan nagy kiszerelés, kb. 85 gramm! Sajnos már 2 hete nézegetem és azóta sincs készleten. Ha nem lesz még sokáig, akkor máshonnan szerzem be, van viszont egy másik kiszemeltem, a high end-kategóriás IT Cosmetics Bye Bye Pores préselt formájú púdere. Kathleen szerint csodás a száraz bőrre, nem lesz "cakey", szépen eltűnteni a pórusokat és remekül fixálja a szem alatti korrektort. Kell még más egyéb?
Ezen az oldalon találtok még Jeffree Star folyékony rúzsokat, amik Nikkietutorials szerint a legjobbak közé tartoznak, bár nekem a jelenleg elérhető színek egyelőre nem a kedvenceim. Persze a kínálat folyamatosan bővül, plusz a márkának, azt hiszem ősztől, lesznek highlighterei is minden bőrszínhez (éljen!). 


Amint látjátok, imádok ezeken az oldalokon csak nézelődni is, wishlistre tenni dolgokat és pénzt gyűjtögetni rá. Azt hiszem, sosem fognak elfogyni azok a termékek, amik érdekelnek, hiszen mindig találok valami újat :-). 

Remélem tetszett a poszt és ránéztek az oldalakra. A bejegyzés nem szponzorált, csupán egy összegzés. Találkozzunk legközelebb! 




2 megjegyzés:

  1. Szia! Rendeltél már Beautylish oldalról? Nem kellett vámod fizetned? Előre is köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nem fizettem vámot, mert a vámhatár 45 eurótól van csak :) 22 euróig semmilyen költség nem terheli, 22-45 euróig pedig a 27 %-os áfát kell fizetni és az eljárási költséget. Mindig figyelek arra, hogy ha külföldről rendelek, ne lépjem át az áfa- és vámhatárt.

      Amúgy ha a Beautylishről rendelsz, és átléped ezt az összeget, elvileg automatikusan hozzáadja a checkout-nál a vámot, így itthon már nem kell ezzel foglalkoznod. Viszont mint mondtam, nekem ezzel nincs tapasztalatom :)

      Törlés

Nyugodtan írd le a véleményed, de csak moderálás után kerül megosztásra. Ha csak a jó szándék vezérel, ezt úgyis megérted. :)