2017. január 12., csütörtök

Egy kis elmélkedés, avagy mi a helyzet a bloggal

Sok gondolat jár mostanában a fejemben a bloggal kapcsolatban, ezért úgy döntöttem, hogy írott formába öntöm, így ti is tudtok róla, meg talán jobban össze tudom szedni a gondolataimat én is és talán végre konklúzióra jutok a végére. Az utóbbi időben azt hiszem túl komolyan vettem ezt az egész Youtube és blogos dolgot és talán ez az, ami a leginkább az őrületbe tud kergetni. Én is az úgynevezett Y generációhoz tartozom, akiknek ugyebár nem éppen tartozik az előnyükhöz a türelem. 

Szeretem csinálni a blogot és a videózást is, viszont sajnos nem éppen úgy érkeznek a like számok és a követők, ahogy én azt elterveztem. Persze azt könnyű mondani, hogy idő kell hozzá és majd beindul minden, meg majd egyre többen megismernek és blabla, de amikor azt látod, hogy nálad ezerszer fiatalabb blogok már 5000 követővel rendelkeznek, vagy helyesírási hibáktól hemzsegő blogok olyan számokat produkálnak, hogy az államat kapkodom azóta is, akkor bizony el tud bizonytalanodni az ember. Tudom, hogy a beauty irányvonal nem egyedi, biztos vannak nálam sokkal jobbak és érdekesebbek, de egyszerűen nem értem, miért nem gyarapodnak az én számaim semmit sem. Miért olvassák százak a halál unalmas posztokat, vagy miért nézik több ezren a saját maguknak ellentmondó, teljesen hozzá nem értő "jutubosokat". Nem tisztem itt mást emlegetni, nem is akarok én az ellenség lenni, de tényleg ilyenkor mindig arra gondolok, hogy azok, akik megérdemelnék, nem kapnak elég figyelmet. És nem, nem csak magamról beszélek, hanem másokról is. jó ideje követek rengeteg ilyen témájú blogot, elég jó rálátásom van erre az egészre és ledöbbent, hogy sok olyan embernek szinte nulla a követőinek a számai, pedig nem ezt érdemelnék. 

Nyilván a másik oldal a cégek megkeresése. Hazudik, aki azt mondja, hogy nem azért csinálja, mert ingyen termékekhez akar jutni. Vagy legalábbis ez is benne van. Én is szeretnék támogatást, mivel a beauty is egy olyan téma, amit saját zsebből finanszírozni egyszerűen képtelenség. Ha jól akarod csinálni, meg rendszeresen újdonságokat akarsz mutatni, kellenek az ingyen cuccok, mert különben nem tudsz versenyezni egy olyan nagy bloggerrel, aki heti 5 csomagot kap. Vagyis lehet, csak belerokkansz anyagilag. A másik szó, amin valószínűleg fennakadtál a verseny volt. Igen, ez egy verseny, hogy ki tud többet, jobbat, drágábbat, menőbb csomagolásút, jobb illatút mutatni. Valamivel ki kell tűnni és a piac annyira telített, hogy valami igazán jót kell mutatnod, különben mehetsz a süllyesztőbe.

Ha már itt tartunk, akkor én ezért is váltottam át az állatkísérletmentes vonalra, mert úgy gondolom, hogy ezzel igenis ki tudok tűnni a tömegből és meg tudom mutatni, hogy bizony lehet ezt így is csinálni. Nyilván így sosem fognak a cégek támogatni, mivel a legtöbbjük bizony nem "tiszta" az én szempontomból. Ha pedig itt tartunk, azt hiszem elmondhatom, hogy talán nem is baj, hogy nem mutogatom azt, amit mások, mert privát emberként mondhatom, hogy baromi unalmas, amikor 15 bloggernél egyszerre jelennek meg ugyanazok a cuccok. Magamban mindig mosolygok, hogy tényleg csak ennyire futja a cégeknek, vagy ez szándékos és azt akarják, hogy a csapból is ők folyjanak. Nyilván az irigység is beszél belőlem, mert sokszor gondolom úgy, hogy nem a megfelelő emberek vannak a cégek által szponzorálva...Viszont erről oldalakat tudnék írni, így ezt most abba is hagyom. 

Azt hiszem, be is fejezem azt a gondolatot, amit az elején elkezdtem, mégpedig, hogy mostantól a blogot a továbbiakban egy hobbinak fogom tekinteni. Nekem ez nem a munkám és nem érzem úgy, hogy ezzel többet kell egyelőre foglalkoznom. Én heti 30 órában dolgozom egy kozmetikai cégnél, ezért kapom a fizetésem. Azon kívül most fogom elkezdeni a közös életemet végre a saját lakásomban a legjobb és legkedvesebb férfivel és a világ legédesebb kutyájával. Aztán a blogra is sort kerítek majd persze, viszont mostantól hanyagolom azokat a gondolatokat, hogy muszáj írnom meg videóznom, különben elfelejtenek és nem fog összejönni ez az egész. Akit érdekel, amit csinálok, ki fog tartani mellettem úgyis, ha épp kimarad egy heti videó, mert épp nem volt kedvem hozzá, vagy nem voltam olyan hangulatban, vagy nem volt semmi időm, mert a beosztásom épp úgy alakult. Nem fogok az egészre úgy gondolni, hogy ez egy muszáj dolog és pontosan be kell tartanom a menetrendet. Én nem vagyok egy gép vagy egy vonat, hogy ha épp nem működik vagy érkezik meg, akkor másoknak ettől rossz lesz vagy bármi hátrányuk származik. Ma is videózás helyett itt ülök és próbálom összeszedni a gondolataimat nektek. És tudjátok mit, jól esik ez a lazy nap, hogy videózni kellett volna, de nem volt kedvem, mert nagyon fáradt voltam, mert tegnap egész nap Budapesten voltam és barátnős napot tartottunk. A mai az egyetlen szabadnapom, amikor mosnom kellett, meg főzni és takarítani, bevásárolni, a kutyával foglalkozni, hivatalos dolgokat intézni és még egy munkával kapcsolatos házi feladatom is volt. Viszont így, hogy máshogy fogom fel ezt a blogos dolgot, nem idegeskedek az egészen, majd ha lesz időm és pár óra nyugim, na majd akkor fogok videózni, mert ha van kedvem az egészhez, akkor jobb videókat is tudok készíteni és azt ti is látni fogjátok rajtam. 

Egy szónak is száz a vége, már nem fárasztalak tovább titeket, így is hosszúra sikerült az agymenésem. Szóval a blog megmarad hobbinak és egyelőre nem szándékozom ezt ennél komolyabban venni, különben tényleg rámennek az idegeim, mint a tavalyi évben. Ezt a cikket akár át is nevezhetném évértékelőnek, de úgy lehet, hogy senki nem olvasná el. Szeretném a heti egy videó és egy poszt menetet tartani, de ha nem jön össze, hát nem fog összedőlni a világ és remélem ezt ti is megértitek és ennek ellenére velem fogtok majd tartani a jövőben is! Egy nagy cuppanós annak, aki igen!




6 megjegyzés:

  1. Niki, én akkor is itt leszek és olvasni (és nézni) foglak, ha csak kéthavonta egy poszttal jelentkezel :)

    Agyvérzést kapok a sok ugyanolyan terméktől, a sok unalmas terméktesztről, amikben egy átlagos dolgot mutatnak be öt mondatban. Már unom azt, hogy mindenki egy sablonra dolgozik sok ismertebb blogger és vlogger közül, a videókban a legjobban azt utálom, hogy nincs már kb olyan, amit ne azért mutogatnának, mert ingyen kapták. Nem, számomra soha nem lesz ugyanolyan egy ingyen kapott termék, amit muszáj belerakni a videóba, mint valami, amiért a ember 8-10 órákat dolgozott egy nap. Na mindegy, ez már más téma...

    Téged azért szeretlek olvasni, mert eredetiek és egyediek a bejegyzéseid, szimpatikus a fogalmazási stílusod, és látszik, hogy értelmes, igényes lány vagy, akikre sokan felnézhetnek és akitől szívesen fogadunk meg tanácsokat. Szóval igenis, pihenj, ha szükséged van rá és éld az életed, mi itt leszünk ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon, nagyon, nagyon köszönöm! <3 Hihetetlenül jól esik, hogy ezt mondod, de tényleg. Sokat gondolkodtam az egészen, de nem hagyom veszni ezt az egészet, mert nagyon sok energiámba került ez így is. Úgy gondolom, ha kicsit lazítok az egészen és újra hobbiként fogom fel és lendületesebb lesz az egész és sokkal több kedvem lesz az egészhez. Kicsit szigorú voltam magamhoz az elmúlt időben, de így kiírtam magamból ezt és sokkal jobban vagyok. Most újra van kedvem az egészhez! :) Gondolom az meg tök normális, ha vannak hullámvölgyek és szeretném is, ha tudnátok róla, hiszen én is emberből vagyok és így talán még közelebbinek tűnök nektek, ha látjátok, hogy nekem sem olyan happy mindig minden. Tényleg köszönöm a támogatást, hihetetlenül sokat jelent!

      Törlés
    2. persze! te is ember vagy, akinek lehetnek rosszabb napjai, időszakai. mi pedig nem csak akkor olvasunk, ha jó kedved van ;) és azért is vagyunk, hogy támogassunk a nehezebb időszakokban, és ne csak "profitáljunk" belőled. örülök, ha nem leszel túl szigorú magaddal, és folytatod, mert tényleg minőségi munka, amit csinálsz, és jó olvasni mindig. keep going! :))

      Törlés
  2. Kitartást kívánok Niki! :) Én szeretem olvasni a blogod és nézni a videóidat, és tudom milyen nehéz ez az egész. Én is hobbi blogger vagyok, és biztos vagyok benne, hogy csak addig fogom csinálni amíg meg tud maradni hobbi szinten és míg látom, hogy tényleg érdekel másokat az amit és amiről írok.
    Az, hogy sok új blognak sok ezer olvasója van az kamu. Sokan voltak és vannak is akik rengeteg "követőt" vesznek maguknak, hisz a cégek legtöbbje nem a tartalmat és a minőséget nézni, hanem a követők számát. :( Épp ezért szerintem ezt ne vedd magadra, mert nem benned van a hiba, hanem vagyunk még szerencsére jó páran akik becsülettel és becsületesen csinálják ezt a hobbit. :)
    Fel a fejjel, ki a mellel ! :) Boldogságot és csodás együtt élést kívánok és sikereket a munkádhoz és persze a blogodhoz is ! :) <3

    VálaszTörlés

Nyugodtan írd le a véleményed, de csak moderálás után kerül megosztásra. Ha csak a jó szándék vezérel, ezt úgyis megérted. :)