2016. július 3., vasárnap

Too Faced Better Than Sex Mascara vs. Kiko Extra Sculpt Volume MascaraEbben a bejegyzésben két szempillaspirál "harcát" hoztam el nektek. Az egyik a híres Too Faced márka nem kevésbé híres Better Than Sex spirálja és a Kiko kevésbé ismert Extra Sculpt-ja. A bejegyzés onnan ered, hogy Kathleenlights egyszer elejtett egy olyan mondatot az egyik videójában, hogy szerinte a Kiko terméke a drágábbik dupe-ja. Több sem kellett, amikor Prágában a Sephorában jártam, megvettem a Too Faced termékét mini kiszerelésben, hogy össze tudjam hasonlítani a kettőt, hiszen az Extra Sculpt már rég oszlopos tagja a kedvenc sminktermékeimnek. Ha kíváncsiak vagytok, hogy valóban ugyanazt tudja-e a kettő, akkor tartsatok velem a bejegyzés további részében. 

Először is bemutatom a high end kategóriás Too Faced Better Than Sex Mascara-t. A teljes kiszerelés a honlap szerint 23 dollár, ennél viszont a cseh Sephorában jóval többért árulták, gondolom hasznot is raknak rá, plusz ugye a különféle adók, szállítás, stb. még hozzáadódnak. Forintban ez kb. 7000-t ér. A mini kiszerelés 380 cseh korona volt, ha jól emlékszem, ami olyan 4500 forint körül van, tehát a nagy kiszerelés azért egyértelműen jobban megéri. Jelenleg több szempillaspirálom is van, ezért nem akartam a nagyot megvenni. Külsőleg egy letisztult, elegáns csomagolást kapunk, cirádás betűkkel van ráírva a márka neve és nagy nyomtatott betűkkel a spirál neve. A nem vízállónak, jelen esetben ennek is, metálos rózsaszín a tubusa, a vízálló verziónak kék. A spirál formája a külsőnél jóval érdekesebb, íme: A kefe mérete jó nagy, gyakorlott kezet igényel, hogy ne kenjük össze vele az alsó-, illetve felső szemhéjunkat. Ha már jól begyakoroltuk ezt, nagyon szép pillákat varázsol, hosszan tart, bár azt el kell mondanom, hogy a 35 fokos meleget azért nem igazán bírta, volt, hogy kicsit lefolyt, igaz, nem púdereztem le a szemem alatt, így ez is lehetett a probléma forrása. Akinek viszont az izzadás gyakori probléma, annak mindenképpen a vízálló változatot ajánlom. "Emberi melegben" biztos, hogy nem potyog, nem pereg és a látszat ellenére nem tapasztja össze a pillákat sem. Én meg vagyok vele elégedve, abszolút megérte az árát (a minit legalábbis mindenképp). Na de lássuk, mit tud a vetélytárs!

A Kiko Extra Sculpt egy viszonylag új termék a szortimentben, kb. másfél éve hozhatták be. Az ára 8,90 euró, ami olyan 3000 forint körül van. Én már korábban is szerettem és egy akció keretében 3,90 euróért szereztem be, illetve kettőt, mert annyira megszerettem :). Kívülről egy fekete, csavart, kristályszerű formája van, rajta egyszerű, ezüst felirattal. Szerintem a külsőségei is már a spirál különleges formáját sejtetik. Ez is kapható vízálló verzióban, azt egy kékes vonal jelzi és rá van írva, hogy waterproof. Én magam nem igazán használok vízálló termékeket a szememre, így azt a honlapon tudom megmutatni ITT. A kefe így néz ki: Ennél is ugyanazt tudom elmondani, mint az előzőnél, hogy nehezebb használni, mint egy átlagos szempillaspirált, de ha sikerül megtanulni, nagyon szép pillákat csinál. Ível, dúsít, hosszabbít, vastagít, tartós, nem potyog, nem pereg, nem csomósít. 

Most pedig következzenek a képek, hogy ti is lássátok, melyik, hogyan működik. 

Először is, a csupasz pilláimat mutatom meg kiindulási pontnak. Mint látható, láthatatlanok a pilláim :D. Szőkék, egyenesek, kevés van és rövidek. Too Faced:

Kiko:
Összegezve és egymás mellé téve a 2 képet azért látszik a különbség a két termék hatása között. A Too Faced talán egy hangyányival jobban dúsít, a Kiko pedig inkább vastagítja és íveli a pillákat. Őszintén szólva, én is most látom így a különbséget ezen a két kollázson és azt kell hogy mondjam, az Extra Sculpt hatása nekem jobban tetszik. Szóval én azt mondanám spóroljunk pénzt és a sokkal könnyebb beszerezhetőség miatt is válasszuk inkább a Kiko Extra Sculpt szempillaspirált, ami nálam már a sokak által agyondicsért és szeretett Maybelline Lash Sensationalt is bőven legyőzte, sőt még az imádott Benefit Roller Lash-t is. Természetesen mindkét spirál hatását egy szuper szempillaprimerrel csak növelni lehet, én általában a Benefit They're Real primert használom ehhez. 

A termékeket saját magam vásároltam, nem kaptam őket, a márkák nem szponzoráltak, illetve befolyásoltak semmiben. Remélem tetszett a bejegyzés, ha igen, találkozzunk legközelebb is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyugodtan írd le a véleményed, de csak moderálás után kerül megosztásra. Ha csak a jó szándék vezérel, ezt úgyis megérted. :)