2017. december 3., vasárnap

Díjat kaptam | Teaszünet Díj

Ma ismét írott formában jelentkezem, ugyanis képzeljétek el, díjat kaptam újra. Ez is, hasonlóan a Dorothy Awards-hoz, egy kedvesség bloggerek körében, hogy megismerjük jobban a másikat, illetve hogy ti, olvasók is jobban megismerjetek minket. Ezúttal az a megtiszteltetés ért, hogy két embertől is megkaptam, amit nagyon-nagyon köszönök, nagyon sokat jelent nekem ez.
Őszintén mondom, hogy lehet néha vannak rosszabb napjaim, amikor elvesztem minden önbizalmam és motivációmat a bloggerkedéssel kapcsolatban, de akkor mindig jön valami, ami újra lendületet ad. Köszönöm Smejkának, a Smejka S. bloggerének és Kaminak, a Behind my beauty írójának, hogy rám is gondoltak.
Legelőször is megosztanám veletek a játék menetét és szabályait:
  • Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.
  • Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.
  • Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.
  • Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
  • Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, és magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.+1 Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.

"Do or do not. There is no try." (Yoda - Star Wars)


Smejka kérdései:

1.  Milyen típus vagy? Aki már novemberben karácsonyfát állít és mézeskalácsot süt, vagy aki az utolsó pillanatban kezd neki a készülődésnek és két hónapig morog a boltokban a zenék és a dekorációk miatt? Miért?

Alapvetően valahol a kettő közötti. Szeretem a karácsonyi időszakot, de túlzásnak tartom, ha valaki már nyáron arra gondol, hogy kinek mit fog venni majd ajándékba. Mi nem veszünk nagy ajándékokat egymásnak, ezért én tipikusan az vagyok, aki az utolsó pillanatban rohan, hogy valami kell még, elfelejtettem ezt, rosszat vettem abból. :D Mivel idén karácsony körül költözünk az új lakásunkba (ha minden jól megy), plusz nem tudom beosztani az időmet a teljes munkaidő miatt (ez az első ilyen munkahelyem), idén ez halmozottan jellemző lesz, úgy érzem. 

2. Milyen hagyományokat ápol a családod karácsonykor? Nép hagyományokat, vagy saját szokásokat teremtettetek, esetleg nyugati hagyományokból inspirálódtatok?

Nem vagyok vallásos, így nem emiatt ünneplünk karácsonyt. Meg sem vagyok keresztelve, az egyetlen dolog, amiben hiszek, pedig a karma. Szóval nálunk abszolút arról szól a karácsony, hogy együtt van a család, beszélgetünk, eszünk, kikapcsolódunk. Semmi extra, megajándékozzuk egymást és aztán jöhet a 3 napos habzsi-dőzsi. A díszítés terén igen, inkább nyugati hagyományokat követünk. Égőkkel, girlandokkal és mézeskalács házikóval. Alig várom, hogy idén is együtt csicsázzunk anyával. :) 

3. Hatalmas ajándékok vagy egy apró csoki és kis kedvesség. Melyik a szebb, melyiknek örülnél a legjobban? Mennyire értesz egyet azzal a kijelentéssel, hogy "a karácsony már csak az ajándékokról szól?"

Sosem szólt az ajándékokról számomra. Szerintem sokaknál tényleg arról szól, hogy mindent megkapnak, amit akarnak, de az én családomban ez nem volt így. Vagyunk olyan jóban és vagyunk annyira intelligensek, hogy mindig meg tudtuk beszélni, éppen kinek, mire van szüksége, így nem vettünk felesleges dolgokat. Voltak fiatalabb koromban kívánságaim, de sosem elszállt, vagy lehetetlen, vagy drága dolgok. Olyasmik, mint anno a discman (húúú, de menő voltam vele :D), vagy kicsi koromban a motoros Barbie. Ezek szerintem teljesen reális dolgok voltak. Amióta felnőttünk, inkább megbeszéljük. Egy apróság, de a lényeg, hogy végre együtt lehetek a családdal, senki nem dolgozik és van egymásra időnk. Ez nekem ezerszer többet számít, mint akármilyen drága csetresz. 

4. Amerikai álom - gondolkodtál azon valaha, hogy Amerikában szeretnél dolgozni, letelepedni?

Én nagyon megnézném egyszer Amerikát, szívesen bebarangolnám. Kiváncsi vagyok, hogy tényleg olyan lehet-e, mint a filmekben. Viszont ott élni egyáltalán nem akarnék. Számomra túl nagy. Már Bécs is túl nagy volt a végén, akkor nem tudom, egy kis pöttöm falucskából származva, mit kezdenék egy New Yorkkal mondjuk. Elmennék megnézi a felhőkarcolókat, a Grand Canyot, még talán Alaszkát is, de ott élni? Nem, nagyon nem. 

5. Milyen országokban jártál eddig, melyik tetszett a legjobban, és hova szeretnél eljutni? Ha nem vagy utazós típus, akkor a belföldi kirándulásokról is mesélhetsz. 

Szerencsére nagyon sok lehetőségem volt eljutni különböző országokba. Én inkább a délies dolgokat kedvelem, bár lehet furán hangzik a nem épp mediterrán kinézetemmel, de imádom a napot, a meleget, a tengerpartot. Legkedvesebb helyem az Tenerife, bármikor visszamennék nyaralni oda. Barcelona pedig a kedvenc városom, remélem még sokszor eljutok oda. Európában szinte már mindenhol voltam, az északi országokat kivéve. Ezek viszont nem is vonzanak annyira. Az egyedüli "hideg" hely, ahova szívesen elmennék az Oroszország. Aztán Madrid van még, amit szívesen megnéznék, illetve a barátnőm már vagy ezerszer invitált Londonba, ő ott lakik. Most a lakás miatt az utazás lehetősége egyenlő a nullával, de jövőre valamit célba veszünk Csabival, az tuti.

A másik hely, amit jövőre pedig biztos meglátogatok, az Ukrajna. Az én gyökereim ide vezetnek vissza, anyukám Kárpátaljáról származik, viszont még sosem voltam arrafele kirándulni sehol sem. Persze rokonlátogatóban rengetegszer voltam, volt, hogy nyáron több hetet itt voltunk a húgommal. Most viszont megfogadtam, hogy szeretnék több helyet is megismerni, az ottani unokatesómmal terveztünk egy tavaszi kirándulást valamilyen vízeséshez. 

6. Mit keresel egy blogban, instaprofilon, esetleg Youtube-csatornán? Mi alapján iratkozol fel valahova?

Azt keresem, hogy legyen őszinte, szimpatikus, lényegretörő. Utálok körítést olvasni. Ha egy szemhéjpúder palettáról olvasok, nem arra vagyok kíváncsi oldalakon keresztül, hogy milyen színű karton dobozban érkezik. említse meg (én is meg szoktam), de ne írjon erről ennél többet. Szeretem Instagramon még a szép képeket, sajnos nekem nem adatott meg a fotózás tehetsége, nincs érzékem hozzá, de másoknál szívesen nézem az ízléses képeket. A Youtube- csatornán hasonlóan az őszinteség számít, hogy az illető értelmesen tudjon beszélni, érveket felhozni. Az, hogy "ez a szempillaspirál tök jó" nekem nem túl sokat mond, nem érzek igazi tartalmat mögötte, nem is szívesen nézem. Sajnos nagyon kevés időm van mostanában, szóval elég kevés videót nézek és még ennél is kevesebb blogot olvasok, viszont megvan az az 1-2 illető, akinek mindig szakítok időt a bejegyzésére. Sajnos újakat nincs időm keresgetni, de nagyon remélem, hogy valamikor megszokom már ezt a rohadt sok melót :D. 

7. Mi a véleményed a különböző internetes háborúkról? (táplálkozási szokásokat, sportokat, diétákat, sminkelő férfiakat stb. illetően?) Részt veszel rajtuk, kampányolsz valami mellett, vagy tovább görgetsz?

Én mindig próbálok független lenni, talán ez az egyetlen dolog, ami a Mérleg csillagjegyből jellemző rám. Van egy határ nálam is, amikor már valamit nem bírok. Ilyenkor szoktam tovább görgetni. Én nem vagyok az a típus, aki ok nélkül "beleáll" valakibe, mert épp nem jó a haja, vagy nem sminkel szépen, vagy épp nem úgy mondja ki a szavakat, ahogy azt az én régiómban. Viszont nem bírom magam visszafogni, ha valakit ok nélkül bántanak. A minap volt egy kisebb vitám egy magyar Youtuber videója alatt, mert a lány külsejét szidta valaki. Lehet, hogy nekem is rosszabb napom volt, de ott elpattant valami és bizony kiálltam a sértett mellett, mert a legaljasabb és legprimitívebb dolog szerintem valakinek a külsejét szidni. Nekem sem tetszik minden és mindenki, de sosem tudnék semmi negatívat írni senkiről. Nekem olyan jól esik nyugodtnak és egyszerűen kedvesnek lenni az emberekkel. Nyilván nekem is van, hogy húúú, de megmondanám neki a magamét, de fogom és a jobb felső sarokban található X-re megyek, majd továbblépek. Mondjuk nem erről szólt  a kérdés, de na, ez az én "kampányszövegem" :D. 

A táplálkozási irányzatokat meg inkább hagyjuk is, tanulmányaim során elég sokat hallhattam erről, Csabi vegetáriánus, szóval tapasztalatom is van ebben. Kacérkodom már jó ideje én is a vegaság gondolatával, viszont még lelkileg nem jutottam el oda. Erőltetni pedig nem szeretném, ha sosem jön el az a pont az életemben, akkor sosem leszek az. Viszont sosem itélnék el senkit, mert valaki eszik húst, vagy paleózik, vagy épp vegán. Mindenki azt csinál, amit akar. Csak otthon csinálja és ne akarjon rávenni semmire. 

8. Szeretsz, bár egy kicsit? <3 

Naná <3 

                                                                                                                                                                   


Kami kérdései:

1. Mutasd be három szóban a blogodat!

Őszinte, lényegretörő, (kissé) szétszórt. / Amúgy teljesen jellemez engem :D 

2. Szoktál még tv-zni? Ha igen, akkor milyen csatornákat, műsorokat nézel szívesen? Ha nem, mi ennek az oka?

Szoktam tévézni, igen. Leginkább tudományos vagy történelmi adókat. Illetve a könnyedebb témában pedig szeretem a Sztárban sztárt és a legújabb Ninja Warriort. Viszont szívesebben nézek sorozatokat a laptopomon, idegesítő reklámok nélkül. 

3. Mi az álommunkád, amit ha nem számítana a végzettség, a fizetés, semmi hátráltató tényező, akkor a legszívesebben csinálnál?

Szerintem kutyaszitter lennék. Imádom a kutyákat és legszívesebben kutyákra vigyáznék. Vagy sminkoktató is lennék. Szeretek másoknak tanácsot adni, hogy hogyan sminkeljék magukat. Sajnos nagyon sok olyan magyar sminktutorial videót látok, aminél fogom a fejem, hogy "De miéééééért?". Az utcán is látom, hogy az embereknek bizony elkél a segítség sminkelés terén. 

4. Ha visszamehetnél az időben, hogy tanácsot adj a fiatalabb énednek, mit mondanál neki?

Azt tanácsolnám magamnak, hogy ne érdekeljen, hogy mit gondolnak rólam mások. Senki véleménye nem számít és legyek olyan, tegyem azt, amit csak akarok. 

Régen nagyon számított nekem, szinte függtem attól, hogy mit gondolnak rólam mások. Abszolút nem volt önbizalmam. Bár az önbizalomhiányt még a mai nem sikerült teljesen levetkőznöm, már sokkal pozitívabban gondolkodom magammal kapcsolatban. 

5. Mi az, amit körülötted mindenki - vagy a legtöbb ember -  szeret, de te ki nem állhatod?

Mezítláb járkálni :D Én utálom. Mindig fázik a lábam, ezért rajtam szinte mindig zokni van. Nyáron a strandon, a kavicson is utálok mezítláb járkálni, így akkor papucs van rajtam. 

6. Van valami, amit nem szeretsz a karácsonyban? Ha igen, mi az és miért?

Azt nem szeretem, ha valaki túlzásba viszi. Én is szeretem a díszeket, szeretek ajándékozni, ajándékot kapni, de nem szeretem, ha túltolják. Nem vagyok grincs, de maradjunk észszerű kereteken belül, hiszen nem az anyagi dolgokról vagy a külsőségekről szól, hanem a családról, szeretteidről és a szeretetről. 

7. Ha együttműködhetnél egy márkával bárhonnan a világból, melyik lenne az?

Pont nemrég tette fel nekem egy videóban ezt a kérdést valaki. Akkor is a Zoevát mondtam és most is. Tetszik az egész brand, szimpatikus és az is tetszik, hogy nem agresszív az üzletpolitikájuk. 

8. Haragtartó vagy könnyen megbocsátó típus vagy?

Haragtartó vagyok. Nehezen bocsátok meg, sokáig duzzogok és nagyon hosszú ideig bennem marad a tüske. Megbocsátok előbb-utóbb mindent, de sosem felejtek, mondhatnám így is. 


Az én kérdéseim:

1. Kértél valamit karácsonyra? Ha igen, mit? Ha nem, miért nem?

2. Mi az, amit a legjobban szeretsz a blogolásban?

3. Történt valami negatív dolog már a blogod történetében? Például egy negatív, beszólógatós komment, vagy ilyesmi.  Ha igen, hogyan viselted?

4. Mit gondolsz a cégek támogatásáról? Szerinted ez szükséges vagy felesleges? Mit gondolsz arról, hogy egy blogger csak reklámokból él. Hiteles számodra?

5. Kutya vagy macska? Vagy valamilyen más háziállat?

6. Mi volt a legkedvesebb emléked az eddigi életetdben? Ha több is van, elmesélsz egyet? :) 

7. Szoktál alapítványokat támogatni? Most, hogy jön a karácsony, az emberek szívesebben adományoznak. Volt már erre példa a te életedben is?

8. Ha egy arcápolási termék lehetnél, melyik lennél a legszívesebben?

Az én jelöltjeim:

Marcsi és Clara 012, a Habos Kakaó bloggerei. Rengeteget tanulok tőletek, szívesen olvasom a bejegyzéseiteket. Szeretem, hogy átlátható, informatív és mégis élvezhetőek a posztjaitok. (Bocs, tudom, hogy már kaptatok, de tőlem is jár egy. :) )

Stefi, a Szépség elsősegély blog írója. Szeretem, hogy lelkes és árad a kedvesség a bejegyzéseiből. 

Salome, a Tudományos Szépség Blog szerzője. Rengeteget tanulok tőle is, szeretem, hogy privátban is válaszol a béna kérdéseimre. :D Tudományos, arcápolással kapcsolatos dolgokat ír le, de abszolút fogyasztható módon. Remélem egyszer tényleg sikerül találkoznunk :). 

Ide sorolnék még jó pár bloggert, köztük Kamit és Smejkát is, de persze nem várom el, hogy még készítsenek ezer ilyen posztot. Azért tudjátok, hogy ide tartoztok ti is :). 

Köszönöm szépen, ha elbírtad ezt a regényt olvasni! :) Persze mások is megválaszolhatják a kérdéseket, nem csak bloggerek. 

Találkozzunk legközelebb is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyugodtan írd le a véleményed, de csak moderálás után kerül megosztásra. Ha csak a jó szándék vezérel, ezt úgyis megérted. :)