2017. május 1., hétfő

The Beauty Blogger Tag



Szépség elsősegély blogon olvastam egy jó kis kérdéssort, amit én is szeretnék kitölteni. Így legalább ti is jobban megismertek engem. :)


1. Emlékszel az első sminktermékedre?

Hát, amikor én fiatalabb voltam, a sminkelés akkoriban nem volt mindennapos dolog, talán a gimiben kezdhettem el. Persze akkor még nem volt nagyon nagy választék a drogériában. Lehetett venni L'Oreal-t, talán Maybelline-t, meg Miss Sporty-t. Mivel az első két márka akkoriban (is) drága volt, nyilván az olcsóbbikat választottam. Természetesen hozzám színben teljesen nem passzoló, sötét púdert választottam, fekete szemceruzát, meg a száraz, eldolgozhatatlan rúzsszerű korrektort (ami persze szintén sötétebb volt a kelleténél). Aztán nagyjából ennyi. Gondolhatjátok, micsoda sminkeket rittyentettem ezekkel :D. Szerencsére mindenki ugyanígy nézett ki, így senki nem nézett hülyének.

2. Mit vársz el egy jó szempillaspiráltól? Megtaláltad már a megfelelőt?

Elvárom, hogy szép és látványos szempillákat varázsoljon, hiszen sajnos a genetika szőke, rövid, ritka és egyenes pillákkal áldott meg, így gyakorlatilag nekem minden csodára szükségem van. Nem mellékesen utálom, ha egy szempillaspirál lepotyog a szemem alá, így a tartósságot is nélkülözhetetlennek tartom. Szeretek kísérletezni mindennel, viszont a Kiko Extra Sculpt spirálját már többször újravettem és van is belőle tartalékom, így egyelőre ezt tartom "A" szempillaspirálnak.

3. Milyen fedésű alapozót részesítesz előnyben?

Szerencsére bőrhibám nem nagyon szokott lenni. Inkább a pirosságot és a bőröm egyenetlen színét kell néhol eltüntetnem, így egy gyenge fedésű alapozó ezt bőven megoldja. A nagyon száraz bőröm miatt az erős fedésű alapozók csúnyán mutatnak rajtam, vagy legalábbis azok mindegyike, amiket eddig próbáltam. Sajnos alapozóból még nem találtam meg a tutit, de van pár amit nagyon szeretek. Nemrég írtam is egy alapozós bejegyzést, ha érdekel titeket, olvassátok el ITT.

4. Mi a kedvenc high end sminkmárkád?

Hát, olyan sok high end termékkel nem rendelkezem sajnos, plusz nem is gondolnám feltétlenül, hogy a drágább mindig jobb. Sőt. Van pár drágább termékem, amiket nagyon szeretek, ilyen a Too Faced, Kat Von D és az Urban Decay. Talán ezeket nevezném meg kedvencnek. Urban Decay elérhető közelségben is van az osztrák Marionnaud-ban, Too Faced a Sephorákban (Prága végülis nincs olyan nagyon messze, plusz a szófiai exkollegina is egy értékes kapcsolat :D ), Kat Von D pedig az elérhetetlensége miatt olyan csábító számomra valószínűleg.

5. Milyen smink márkát szeretnél kipróbálni, de még nem volt alkalmad rá?

Nagyon szívesen kipróbálnám a Tarte márkát, annak is a méltán neves Shape Tape folyékony korrektorát és a Rainforest of the Sea kollekciójából az alapozót. Bár a márka szállít hozzánk, de a vámokkal együtt annyira drága, hogy nem merek kockáztatni, ismerve a furcsa arcbőrömet. Ezen kívül még az IT Cosmetics és a Cover Fx érdekelnek, ezekből a későbbiekben szeretnék is pár dolgot beszerezni. A lélektani határomat pedig két márka lépi át, ez a Tom Ford és a Natasha Denona. Egyszerűen annyira drágák, hogy képtelen lennék ennyit kiadni akármire is tőlük. Szóval ha valaki megajándékozna valamivel a kínálatuk közül, csak bátran! :D

6. Mi a kedvenc drogériás márkád?

Nem gyakran vásárolok drogériában. Ha igen, akkor általában Catrice-t és Essence-t választok, szerintem mindkettőből találni remek darabokat. Nem drogéria, de árban igen, az a Kiko. Szerintem eléggé alulértékelt a bloggerek körében.

7. Szoktál műszempillát viselni?

Nem, soha. Mivel szemüveges vagyok, zavarna is, hogy hozzáér az üveghez. Plusz nagyon érzékenyek a szemeim és zavar. Próbáltam már, de nem bírom hosszútávon elviselni. Most nyáron szeretnék beruházni kontaktlencsébe, lehetséges, hogy akkor majd újra próbálkozom vele. Egyébként most rendeltem vagy 30 darab műszempillát gyakorlás céljából...de úgy vélem, nem magamon fogom gyakorolgatni :D.

8. Van bármilyen sminktermék, ami nélkül nem lépsz ki a házból?

Az egyetlen, ami nélkül nem mutatkozom emberek előtt, az a színezett szemöldökzselém az Essence-től. Sajnos a szemöldököm annyira halvány, hogy messziről nem igazán látni és mivel nem szeretném Whoopi Goldberg stílusát követni, szeretem megerősíteni. Higgyétek el, így mindenkinek jobb :D.

9. Mi a leginkább kedvelt/használt sminkcuccod?

A feljebb említett Essence Make Me Brow szemöldökzselé, a Maybelline Fit Me száraz bőrre való púderem (csak a fránya állatkísérletek miatt nem veszem újra, pedig az egyik legjobb dolog a világon), a Physicians Formula Butter Bronzere. a Milani Luminoso pirosítója, meg az épp aktuális szempillaspirál. Ez a mindennapi sminkem, ha épp megyek valahova és azért valamit szeretnék sminkelni, de sok időt nincs kedvem rá szánni. A világos bőröm miatt gyakran tűnök sápadtnak, így megelőzvén a "Jól vagy? Olyan sápadtnak/betegnek tűnsz!" megjegyzéseket, ezeket csak feldobom és máris frissnek és egészségesnek hat az arcom.

10. Milyen gyakran vásárolsz szépségápolási-, illetve sminkcuccokat?

Sajnos túl gyakran. Mindig megfogadom, hogy nem vásárolok, mert már nincs szükségem semmire, de valahogy képtelen vagyok nemet mondani. Remélem egyszer sikerül. Bár mentségemre szóljon a blog és hogy másokat is szoktam sminkelni.

11. Élsz a kuponok, leárazások lehetőségével, amikor vásárolsz?

Naná, ki nem? Bár Glamour- napozni nem nagyon szoktam, most tavasszal kihasználtam, mert be kellett szereznem pár kelléket, mivel nyáron elég sok embert fogok sminkelni. Ezen kívül még az osztrák Douglas kedvezményt szoktam igénybe venni, legutóbb így szereztem be 10 euróval olcsóbban egy Zoeva palettát. Szoktam nézegetni az akciókat is, 20 %-os kedvezménnyel vettem pár éve a Naked palettámat.

12. Milyen szépségápolási termékből van a legtöbb a tulajdonodban?

Rúzsból. Annyira sok, hogy le sem merem írni, mennyi az a sok pontosan. Van mindenféle, kék, fekete, szürke, metálos, csillogó, extra matt, bullet, folyékony, illatos.....Olyan vagyok, mint Gombóc Artúr, csak én rúzsokban utazom.

13. Melyik híresség sminkje a legjobb szerinted?

Őszintén szólva, nem követem a hírességeket. Nincs tévém, a kedvenc sorozataim témája pedig nem a sminkről szól. Vicces is lenne a zombiapokalipszis közepén. Én a természetességet szeretem a sminkben, ezért valami ilyesmit képzeljetek el....senki nem jut most eszembe.

14. Szívesen próbálsz ki új bőrápolási termékeket?

Igen. Ez nyilván a blognak is köszönhető, hiszen keresem a legjobbat, vagy épp az állatkísérletmentes alternatívát, vagy a legolcsóbbat. Igyekszem azért normális határokon belül maradni, vagyis nem felhalmozni dolgokat, ez bőrápolás tekintetében azért nagyjából sikerül is.

15. Öt kedvenc beauty gurud?

Kathleenlights, Tati, Jamie Page, Thataylaa, Kayla Hagey

Köszi, hogy elolvastad. Remélem jól szórakoztál, én imádtam ezt megcsinálni. Ha érdekel titeket még valamilyen tag, bátran osszátok meg velem, szívesen elkészítem. :)





2 megjegyzés:

  1. Jaaaaj nálam is a Miss Sporty volt az első, emlékszem a stiftes korrektorra, meg a kőpúderre, te jó ég :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ráadásul direkt valami antibakteriális volt 😀😀

      Törlés

Nyugodtan írd le a véleményed, de csak moderálás után kerül megosztásra. Ha csak a jó szándék vezérel, ezt úgyis megérted. :)