2017. május 27., szombat

iHerb kívánságlista #1

Úgy gondoltam, indítok egy újabb sorozatot, amiben szintén kívánságlistát mutatok meg nektek. Mivel mostanában egyre inkább azon vagyok, hogy ne vásároljak túl sok sminket, ezért is szüntettem be az előző beauty wishlistes sorozatot. Viszont magát ezt a formát nagyon szeretem elkészíteni, kicsit kiadni magamból, mire is vágyom, megmutatni nektek a lehetőségeket. Szerintem az ilyen jellegű bejegyzések is sokat segíthetnek másoknak, akár smink, akár arcápolás terén is.

Mostanában teljesen függővé váltam az iHerb oldalnak. Új bloggereket kezdtem el olvasni, mint Habos Kakaó vagy Tudományos Szépség Blog, meg persze a "régi motorosok" közül is valahogy újra előkeveredett Oh my Brush. is. Az az érzésem, hogy ők a "felelősek" azért, amiért én ennyire felfedeztem magamnak ezt az oldalt. Persze hálás vagyok mindezért, mert bár korábban is rendeltem innen, valahogy sosem néztem úgy igazán körül....de most, hogy az arcápoláson kívül próbálok odafigyelni a belső dolgokra ( itt vitaminokra és ilyesmikre gondolok) is, egyszerűen beleszerelmesedtem az oldalba. Legutóbb egy gumicukor haj-,bőr- és körömvitamint rendeltem, ezt nyilván csak hosszú távon tudom tesztelni. Ha valami látványos dolgot észreveszek, biztosan hallotok még róla. Na, de hogy rátérjünk a lényegre, lássuk a listát!





Itthon nem találtam jó áron. magas koncentrácójú lizin tablettát. Írtam már bejegyzést arról, hogy ajakherpesz esetén nekem ez vált be a legjobban. Mivel mostanában a lakás, a költözés és munkakeresés miatt nagyon stresszes vagyok, hetek óta érzem, hogy állandóan ki akar újulni ez a kellemetlen kis seb. Szeretem, ha mindig nálam a tabletta, így bármikor be tudom venni, ha érzem, hogy ki akar jönni. Itt találtam elég olcsón, magas L-lizin tartalmú tablettát, biztosan bekerül a kosaramba a következő rendelésnél. 




Megtaláltam életem eddigi legjobb hajápoló termékét, viszont nagyon drága és még csak nem is állatkísérletmentes. Bár nem nagyon szoktam hajápolásról beszélni, meg írni sem, mivel őszintén szólva, nem nagyon szoktam ápolgatni a hajam. Nagy szerencsém van, mert a hajam a bőrömmel ellentétben nagyon ellenálló, semmire sem érzékeny. Szőkített, rendszeresen magas hőnek teszem ki, de egyáltalán semmi baj nincs vele. Az egyetlen extra dolog a Bumble&Bumble Hairdresser's Invisible Oil Heat/UV Protective Primer, amit én fújok balzsamként, illatként, fényvédőként (természetesen hajra), hővédőként, unalomból....egyszerűen imádom! Viszont, mivel nem állatkísérletmentes, így szeretném lecserélni. Lehetséges, hogy találtam rá egy alternatívát, mégpedig az Alba Botanica kínálatában. Hasonlóan tele van ápoló olajokkal és mindenféle földi jóval, amit a haj kívánhat. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy 6 euró körül van, míg a B&B (fáj, de tényleg ennyi) 30 euró volt. Nem sírnék, ha le tudnám váltani a mostani kedvencemet. Az meg egy plusz, hogy kókuszos és Hawaii, csak jó lehet!




Szintén állatkísérletes dolgok miatt keresek alternatívát a Mac Fix+-ra. Imádom (sajnos) ezt a terméket, sokat segít a száraz bőrömön, mivel rengetegszer húzódik a bőröm a smink alatt. Mivel épp fogyóban van a Mac permetem, így keresgettem és rábukkantam erre a Mad Hippie termékre. Bár ezt kifejezetten foltos bőrre ajánlják, viszonylag elöl találjuk az összetevők között a glycerint, így úgy saccolom, hogy elég jól hidratálhatja a bőröm, ill. szuperül sikerülne vele eltüntetnem a smink porosságát. A Fix+ is a glycerin tartalmának köszönhetően működik, szóval valamikor biztosan letesztelem majd a Mad Hippie-t. Az összetevők között találunk még C vitamint, hialuronsavat, resveratrolt és hasonló finomságokat. 







A cikk elején említett bloggerek lelkesen írtak az enzimes hámlasztásról, így én is kedvet kaptam hozzá. Persze nem adtam fel az AHA használatát, szeretnék majd erősebbet kipróbálni, mint 5%, viszont így nyáron már nem akarok vele különösebben kísérletezni, ezt majd inkább ősszel kezdem el. Hasonló hatást lehet elérni a papayaból előállított papainnal, illetve az ananászból kivont bromelainnal. Szóval nyárra szeretnék majd valamilyet venni, természetesen az iHerbről. Direkt olyat kerestem, amik ezen a két enzimen kívül semmilyen más hámlasztót nem tartalmaznak. Ezekből mutatok be nektek párat, hiszen nem egyet találtam, amik nagyon szimpatikusak. 





Az Everyone terméke lényegében úgy működik, mint egy arctisztító és mind a két gyümölcs enzime eléggé elöl szerepel az INCI listán. Amennyire én értek az összetevők elemzéséhez, nincs benne fizikai radírozó szemcse, szóval szerintem ez egy eléggé kíméletes hámlasztó lehet. Van még benne viszont mangóvaj és mindenféle tápláló olaj, mindez elég kedvező áron. 




Pacifica valami hihetetlenül szimpatikus márka nekem, még anno egy angol származású, de amerikai színekben szereplő, vegán vloggernél találkoztam vele. Nem egy olcsó márka, leginkább ezért sem vettem még tőlük sokmindent, de erre az enzimes maszkra felfigyeltem most. Sajnos az összetevő lista végén szerepel benne parfüm, de mivel ez a maszk úgyis lemosásra kerül és elvileg nem szintetikus illatanyag, így annyira még én sem félek tőle. Találunk még benne niacint, glycerint és hialuronsavat is. 




Az utolsó termék pedig az Andalou Naturals hámlasztója, mindenféle növényi kivonatokkal, aloe verával, glycerinnel, niacinnal, hialuronsavval és természetesen a kétféle enzimmel. Ez is nagyon szimpi, árban az előző két termék között helyezkedik el. Azt is nagyon jónak találom, hogy nem csak egyszerűen cf a termék, hanem fairtrade is. Nem árt erre is figyelni :). 

Remélem ti is találtatok valami olyan terméket a listámban, ami elnyerte a ti tetszéseteket is. Ha van valami kérdéseket, vagy megjegyzésetek, nyugodtan írjatok, mindig válaszolok. Ha tetszett a bejegyzés, segíts nekem egy megosztással, hogy több emberhez is eljusson és találkozzunk legközelebb is! 



1 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm az említést! ^_^
    A koreai peeling már úton van hozzám, de ha beválik maga a műfaj, biztosan meg fogom nézni ezeket az amerikai opciókat is.
    Semmi szükségem rá, de a Mad Hippie fújóka annyira tetszik most, olyan nyárias a csomagolása!

    VálaszTörlés

Nyugodtan írd le a véleményed, de csak moderálás után kerül megosztásra. Ha csak a jó szándék vezérel, ezt úgyis megérted. :)