2017. április 3., hétfő

Anti kívánságlista, avagy mi az, amit sosem vennék meg magamnak

Behind My Makeup blogon olvastam egy szuper kis cikket, hogy Kami mit nem venne meg magának sosem. Mivel nálam gyakoriak azok a posztok, amikben leírom a havi kívánságlistámat, most lássuk mik azok, amiket ilyen-olyan okokból nem vennék meg magamnak soha.





Kim Kardhasian-nek hála berobbant a köztudatba a Banana Powder, amit szimpla egyszerűségből sosem vennék meg magamnak: nem passzolna a színe a bőrömhöz. Mivel az én bőröm elég hűvös tónusú (Bár mostanában valamiért a semleges irányba módosulni látszik. Létezik színváltós bőr? :D), plusz extrém világos is, ez a púder rajtam betegesen sárgán mutatna. Ezért a hype engem nem ért el, hiszen már első látásnál tudtam, hogy ezt a terméket nem nekem találták ki. 




Kétezerszer elmondtam már, hogy a bőröm extra száraz, így egy drága púder nálam nem jöhet szóba, hiszen ritkán használnám csak. Persze az más, ha egy jó púderalapozóról van szó, abba szeretnék befektetni nyáron mindenképpen. Viszont egy átlátszó fixáló púderbe mi a fene kerül 42 dollárba (oké, a név....de hát na)??? Ha rá gondolok is, fáj. Ha zsíros lenne a bőröm, lehet, hogy meggondolnám, de mivel én nem használnám ki, ezért bőven elég nekem a 10 dolláros RCMA púder is. Amúgy sem hallottam erről a púderről túl sok jót, így nálam érdeklődési pontszám: 0. 



Akik régóta követnek, tudják, hogy szemhéjpúdereket tekintve teljesen basic vagyok. Én az uncsi, nude paletták megszállotja vagyok. Színekben jöhetnek a meleg tónusok, az arany, a rosegold, vagy a bronz. Egy színes paletta, amiben kékek, sárgák, lilák vannak, pláne mindez világos, pasztell formában, számomra teljesen használhatatlan. Tudom, hogy sosem venném elő, így bár imádom Kat Von D-t, ez a Pastel Goth paletta mégis számomra egy nagy NEM. 



Legendás pirosító, legendásan drágán. Azóta annyi sok dupe készült belőle, hogy azokról sokkal jobb véleményeket hallani a neten, így sosem venném meg ezt magamnak, potom majd' tízezerért. Volt szerencsém Prágában belenyúlkálni a teszterbe, mert akkor még akartam ezt, nagyon. Aztán számomra csalódás volt, többet vártam tőle. Lehet, hogy túlságosan is felhájpoltam magamban és azt gondoltam, odamegyek és elájulok majd, annyira szép lesz, de nem. Semmilyen érzelmet nem váltott ki belőlem, így azóta is bőszen használgatom a mindössze 5 euróért vásárolt Kiko-s pirosító dupe-omat, amiben a Nars-szal ellentétben egy darab csillám sincsen. 



Bizony, számomra a highlighterezés nem a kedvenc sminktrendek közé tartozik. Nem azt mondom, hogy sosem használom, mert bizony egy-egy sminket nagyon szépen feldob. Én mondjuk inkább vagyok a természetesség híve, highlighter vonatkozásban is, így én a nagyon brutál, erős fényesítőket csak szökőévente használom. Nekem bőven megteszi a kis Sleek Solstice palettám, a maga 4 különleges színével és kb. 3000 forintjával. Sosem adnék ki annyi pénzt egy highlighter palettára, mint amennyibe az Anastasia Beverly Hills paletták bármelyike is kerül. Ha valakinek tetszik, persze, biztosan jó minőséget kap a pénzéért, de én nem használnám, ebben biztos vagyok. 

Remélem hasznos volt ez a cikk is. Ezzel a bejegyzéssel persze nem a termékek minőségét szeretném leszólni, csupán ezek nekem valamiért nem tetszenek, vagy drágák vagy épp haszontalanok. 

10 megjegyzés:

  1. Basszus, az a színes Kat pali... *.* Most kezdhetek dupe-ot keresgélni. :D

    Amúgy nekem is színváltós a bőröm, kb évente változik, h épp rózsaszín vagy sárga. Élmény elővenni pár hónapja vásárolt korrektorokat, amik akkor tökéletesek voltak, de általában akkor épp sosem jók, amikor kellenének. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zoevának most lesz hasonló pasztell színű palettája....az még nekem is tetszik, mert nem annyira színes :D

      Mondjuk a korrektorok nekem mindig passzolnak, általában semleges tónusúakat veszek. Inkább hideg tónusból változik semlegesbe a bőröm most...de szerintem ez inkább az időjárás függvénye :) mondjuk az arcom úgyis színtelen, mert télen-nyáron fényvédőzök, szóval annak kb. semmilyen színe nincs és nem is lesz :D

      Törlés
  2. Jó kis lista lett. :) Nekem tökre bejönnek az élénk szemhéjpúderek, de én is inkább az a basic lány vagyok, erősebb sminkeket is neutrális árnyalatokból állítom, vagy csak ritkán használok, és csak minimális mennyiségben (pl tus+alsó pillatő színesen), szóval nekem sem éri meg ilyesmit vásárolni. Van egy kis kínai palettám, meg ugye a Sleek-től kettő ami tartalmaz élénkebb árnyalatokat, és nekem elég ennyi. Bár ez a Pastel Goth paletta is nagyon tetszik, az ára sem rossz a maga kategóriájában. Mire befejezem a gondolatmenetet még a végén megveszem... csak hogy nyomatékosítsam, már meg van nyitva a webshop... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Haha :D Szép a paletta és ha menő freelance makeupartist lennék, vagy tényleg használnék magamon ilyen színeket, megvenném, mert minőségre csúcsszuper, az tuti (a Shade and Light Eye-ból kiindulva), de nekem max. porosodna valahol. Inkább veszek még abból pénzből Zoeva palettákat....na abból kell MIND :D

      Törlés
  3. Fiatalon sem viseltem túl színes sminket, de 40 felett meg pláne a nude, bronzos, barnás, bézs árnyalatok híve vagyok :D Abból is már inkább a mattok. :) De persze szoktam némi szaténos fényt is csempézsni a mindennapi sminkembe, hogy ne legyek egyhangú. :D
    Sárga púderrel pedig pont úgy néznék ki mint egy nagy banán :D Kimnek jól áll, mert sárgás barna tónusú a bőre és ez az ilyen típusú lányoknak jó, épp ezért baromira nem értem a hájpot ekörül a termék körül. :)
    ABH highlighter paletta szép, de ha veszek is ilyesmit, akkor is a Zoeva egyik szépségét fogom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Használja boldog-boldogtalan azt a púdert :D RCMA Forever <3 A Zoeva paletták is szépek, de aztán rájöttem, hogy nekem nem kell, elég a Sleek :)

      Törlés
  4. Egyébként a banana powder egy gyűjtőneve a sárga, fixálásra szánt púdereknek? Vagy csak ezt a Ben Nye-t hívják így?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én úgy tudom, igen. Nem is kell feltétlenül, hogy ilyem loose powder állagú legyen, lehet sima nyomott banánpúder is :)

      Törlés
  5. Engem a Laura Mercier púder egyre inkább izgat, mert mindenki áradozik róla, de valószínűleg max. akkor fogok ilyen drága púdert venni, ha nyerek a lottón :D A Nars pirosítóval hasonlóan vagyok, annyi szép és minőségi másolat készült belőle, hogy nem venném meg, bár az egyik barátnőmnek megvan, és imádja, pedig használt már dupe-ot is belőle. A highlighterek meg...na hát ezzel kapcsolatban kifejtettem már a véleményem, nem vagyok oda értük :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, csak az én bőrtónusommal nem olyan WOW hatás a Nars Orgasm.....meg nekem még mindig az olcsóbb kategóriás Milani Luminoso a legkedvencebb pirosítóm, anélkül sehova nem megyek. :) Bécsben van a Douglasban Laura Mercier, ha egyszer erre jársz, nézz be esetleg (Shopping City Süd-ben 1000 %, hogy van). Engem a primerei mondjuk ezerszer jobban érdekelnek, mint a púderek.

      Törlés

Nyugodtan írd le a véleményed, de csak moderálás után kerül megosztásra. Ha csak a jó szándék vezérel, ezt úgyis megérted. :)