2017. április 23., vasárnap

Alapozók nagyon világos, száraz bőrre

Régóta szeretnék már egy ilyen összefoglaló bejegyzést írni azokról az alapozókról, amiket eddig kipróbáltam. A legjobb tippeket Thataylaa adja, mivel ő is ugyanolyan világos bőrű, mint én. A bőrtípusa teljesen más, mint nekem, ennek ellenére mindig kifejti azt, hogy milyen bőrtípusra ajánlja inkább a különböző alapozókat. Persze nem szentírás, amit mond, hiszen ahány bőr, annyiféle reakció, viszont jó kis támpontot ad legalább a színek terén. A kipróbált alapozókból nem lett mindegyik a kedvencem, viszont hátha segítséget nyújthat nektek így is.




A képeket vakuval készítettem, aminek először nem örültem, de hát ilyen az, ha valaki későn áll neki fotózni :D. Viszont így utólag már inkább pozitív, hiszen így jól látni a termékek különböző finisét. A képeken amúgy úgy tűnhet, hogy ezek az alapozók egyáltalán nem passzolnak, de a karom belső fele, mint mindenkinek, nekem is világosabb, mint a külső, tehát ha ott nem passzol egy alapozó, attól még az arcomon igen. Az én bőröm nagyon száraz, szuper érzékeny, ekcémára hajlamos, viszont az államon vannak mitesszerek. Szuper kategória, igaz? :D Színben Mac NW10-NW15 között, vagyis az egyik legvilágosabb, hideg tónusú árnyalat. Lássuk tehát részleteiben őket!




1. Makeup Revolution The One Foundation, 01

Ez egy kakukktojás, hiszen ez egy alapozó világosító. Az olyan világos bőrűek, mint én, sokszor találkozhattak azzal a problémával, hogy a drogériában kapható legvilágosabb alapozó is használhatatlanul sötét. Nem értem, Európa közepén miért sárga és sötét minden alapozó, de sajnos ezzel a ténnyel meg kell barátkoznunk. Viszont hála sok márkának, már több világosítóval is találkozhatunk. Nos, ezt a MUR verziót nem mondanám a legtökéletesebbnek, mert nagyon folyékony, így sajnos megváltoztatja a világosítani kívánt alapozók állagát, így ezzel együtt a fedőképességét is. Mondjuk ez nálam pozitív, mert kifejezetten nem szeretem az erősen fedő alapozókat, de tudom, hogy ez sokaknak problémás lehet. Alapozó világosítót találtok még a Catrice-nél, a The Body Shopnál, a Nyx-nél, az Alverdénél (bár ezt egyáltalán nem ajánlom a magas alkoholtartalma miatt) és ha a rendelés nem probléma, akkor az L.A. Girl is most jött ki egy fehér alapozóval. Ezeken kívül biztosan van még több is, de most hirtelen ennyi jutott eszembe. Természetesen a fordítottja, az alapozó sötétítés is ugyanezen az elven működik, ugyenezeknél a márkáknál.

2. E.L.F. Moisturizing Stick Foundation, Ivory

Bár az USA-ban ez egy olcsó drogériás márkának számít, nálunk kicsit költségesebben és valamivel nehezebben beszerezhető márkáról van szó. IHerb-en, illetve Beautyjoint-on is megtaláljátok az E.L.F-et, elég gazdag kínálattal. Én ezt a stiftes alapozót a Beautyjoint eBay oldaláról (innen) rendeltem, viszonylag hamar megérkezett, trackinggel. Féltem, hogy nem passzol majd, mert általában azokból az alapozókból, amikből nincs nagy színválaszték, a legvilágosabb nagy valószínűséggel tök sötét. Ez nem lett az, bár enyhén sárgásabb, mint amihez eddig szoktam, viszont abszolút használható. Csak száraz bőrűeknek ajánlom, bár a hámlásokat így is kiemeli a homlokomon, szóval ez nekem sajnos nem téli alapozó (akkor semmi nem tünteti el a hámlást). Gyenge fedése van, szépen egységesít, így leginkább azok fogják szeretni, akiknek nincs különösebb bőrhibájuk.

Update: Sajnos úgy néz, ezt az alapozót megszüntetik, mert most kerestem és nem nagyon találok belőle sehol.

3. Missha M Flawless Stick Foundation, 21

Egy időben teljes kattanásom volt a stiftes alapozókra, így beszereztem ezt is. Teljesen véletlenül találtam rá eBay-en. Mint minden koreai BB krémből és alapozóból, a 21-es színt választottam, viszont ez ebben az esetben valamiért egy picit sötét nekem. A koreai alapozókról tudni kell, hogy általában 3 színben kaphatóak (persze vannak kivételek). A 13-as nagyon világos, a 21-es az én színem és a 23-as, ami egy picit sötétebb, mint én és inkább sárgásabb tónusú. Ebből a stickből mondjuk csak 2 van és hát ez inkább egy nyári szín nekem, vagy ha épp nem vagyok lusta önbarnítózni, akkor is jó még. Építhető a fedése, bár én csak vékonyan szoktam használni. Hidratáló hatású és félmatt a finise. Sajnos úgy vettem észre, hogy vannak benne csillámok, amiket én kifejezetten utálok egy alapozóban, így nagyon keveset szoktam használni. 10 dollár körüli az ára, de én biztosan nem venném újra. Valószínűleg sosem fogom teljesen elhasználni.


4. Kiko 3D Lifting Foundation 01, Peach rose

Ismét egy olyan terméket mutatok be nektek, amit már nem gyártanak. Mondjuk szerintem sokan nem is szeretnék, mert nagyon erősen hidratáló, ez a tipikus dewy finist adó alapozó, amit még én is kénytelen vagyok lepúderezni, mert annyira fénylik. Nem a természetes bőrfényű, hanem inkább zsírosabb a hatása. Nekem ez egy jó kis téli alapozó, bár enyhén sárgás ez is és picit világosítanom kell a tél vége fele, de késő ősszel. amikor már hidegek vannak és a bőröm feladta a harcot az időjárással szemben, ez az egyetlen alapozó, amit magamra tudok kenni anélkül, hogy mindenki összesúgna a hátam mögött, hogy "hát ennek a lánynak meg milyen fura a feje??". A legvilágosabb árnyalat van meg nekem, 01-es, azt hiszem a hivatalos megnevezése Peach Rose, de semmi köze a barackos színhez, ez sárga. Sajnos a Kiko fennállásának 20. évében ismerte fel, hogy vannak nagyon világos, nagyon sötét és hűvös bőrtónusú emberek is. Minden alapozóból érkeznek majd új színek, viszont mint mondtam, ebből már biztosan nem fog. Egyébként olyan közepesen fedő alapozónak mondanám, amit szépen lehet építeni is, csak győzze az ember púderrel.


5. StarGazer Pro Foundation, Translucent

Ezt egy barátnőmtől kaptam, mert neki túl hidratáló volt. Emiatt zsíros bőrre ezt sem ajánlom, meg nagyon extrémen világos bőrre sem (bizony, vannak nálam világosabbak is), mert oxidálódik, így picit sötétedik. Erősen pink tónusa van, így a sárgás bőrűek ezt sajnos egyáltalán nem fogják tudni használni. A színe bár Translucent, de nyugi, nem átlátszó :D. Viszonylag erős a fedése, tartós is, egyedül a fránya oxidáció miatt nem venném újra. Amúgy szívesen használgatom, de nem lett a kedvencem sajnos. 

6. Revlon Colorstay, Normal to dry skin, 110 Ivory

Talán mondhatom, hogy mind közül ez a kedvencem. A homlokomon lévő száraz részeket sajnos ez is kiemeli, de azzal egyszerűen már nem tudok mit csinálni, hiába hámlasztok, hiába hidratálok, az majd csak a nyári 40 fokban nem fog hámlani. Extrémen világos, annyira, hogy ezt még én is az igazi téli színemmel tudom csak használni. Nyáron egyszerűen nem illik a színe hozzám, nagyon pinkes és rettentően sápaszt. Nagyon jó kombináció egyébként ez és a Kiko 3D Lifting, mert az kicsit mindkét színt semlegesíti és a számomra legjobb formulát eredményezi. Közepesen fed, ez is építhető, nem maszkhatású, kellőképpen hidratál, tartós és a zsíros bőrűeknek is van egy változat belőle. Az egyetlen, amit utálok ebben az alapozóban, az a csomagolása. Nem pumpás, hanem kiöntögetős, ami miatt sok terméket elpocsékolok, mert nem tudom szabályozni rendesen a mennyiséget. Úgy tudom, az új verziók már pumpával érkeznek. Éljen!


7. Maybelline Fit Me, Matte&Poreless, 105

Ez egy abszolút impulzusvásárlás eredményeként került hozzám. Glamour- napokon szereztem be, mert minden Maybelline termék féláron volt, így őszintén szólva, nagyon jól jött, hogy vegyek pár színt, mert nyáron elég sok embert fogok sminkelni esküvőre. Kellett pár különböző színű alapozó és valamilyen más finis is, nem csak a hidratáló formulák. Én is vettem magamnak egyet, a 105-ös árnyalatot, azonban ez nekem elég sárga. Azért tudnám hordani, nem olyan vészes, pláne nyáron. Ami zavar benne, az az erős mattító hatása. Kathleenlights mondta, hogy ez nem is mattít annyira, szép a finise, gondoltam benevezek egyre. Hát, nagyon rosszul tettem. Eleve nem szépek az összetevői, elég sok alkohol van benne, ami miatt önmagában úgy vettem észre, hogy estére kiütések jöttek ki rajtam (az én bőröm nagyon kényes az alkoholra). Plusz, annyira húzódik és feszül alatta a bőröm és estére ronda, gusztustalan pikkelyekben hámlott tőle az állam. Lehet, hogy bírná a száraz bőröd, de ha emellett még hiperérzékeny is, akkor felejtsd el ezt az alapozót. Még azért próbálkozom vele, más alapozókkal kevergetem, hátha működik. Szerintem nagyon zsíros bőrűek, főleg nyáron nagyon szeretnék ezt az alapozót, brutál módon mattít, bár fedése nem sok van, de nyáron talán nem is kívánja az ember annyira. 

Remélem, hogy hasznos volt ez a bejegyzés. Ha leteszteltem megint egy adag alapozót, akkor mindenképpen írok majd egy összefoglalót róluk. Nektek melyik alapozó vált be a legjobban? 

2 megjegyzés:

  1. Tudom, hogy neked nem opció ez a márka, és hát a bőrtípusunk sem egyezik, de nagyon szeretem a L'Oréal Infallible 24H-Matte alapozót, mert nem élettelenül matt rajtam, a fedésével is elégedett vagyok, és az INCI ellen sincs kifogásom. A színválaszték lehetne bőségesebb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erről tényleg jókat hallottam :) Ha vennék L'Oreal-t, lehet kipróbálnám :)

      Törlés

Nyugodtan írd le a véleményed, de csak moderálás után kerül megosztásra. Ha csak a jó szándék vezérel, ezt úgyis megérted. :)